keskiviikko 13. helmikuuta 2013

Kasvua ja kehitystä

Meidän Pikku-Ukko on huomenna tasan kuusi viikkoa vanha! Tänään oli neuvola ja lääkärintarkistus ja kaikki oli herralla hienosti :) Syntyessään pikkuinen painoi 3290 grammaa ja nyt paino on jo huimat 4675 grammaa! No joo, minusta sen tuntuu paljolta, mutta toisaalta - itse olin tuon painoinen syntyessäni ;) Muutenkin poika kehittyy kovasti ja esimerkiksi kannattelee niskaansa jo hienosti vatsallaan ollessaan. Myös kovin liikkuvainen sattuu tämä tapaus olemaan - heiluttelee niin kovalla innolla jalkojaan, että seilaa hyvin jo sillä tavalla ylöspäin sängyllä ja sohvalla maatessaan. Onnistuu jopa kyljeltään hosumaan itsensä mahalleen :D Ei ainakaan ole äitiinsä tullut, joka oli lapsena niin rauhallinen, että kävelemäänkin oppi kovin jälkijunassa... Iskänsä poika siis :D


Tässä herra on reilun viikon ikäinen ja lähdössä ensimmäistä kertaa kylään, tädin 15-vuotis synttäreille! Harvinaista herkkua kuva, jossa ei kädet ja jalat hosu joka suuntaan :D

Minulla on ihan hassu olo sen suhteen, kuinka malttamattomana odotan pojan kasvamista! Vaikka tosiaan kauhistuttaa ajan kuluminen, odotan niin innolla sitä, kuinka pojan kanssa pääsee puuhailemaan kaikenlaista - leikeistä iltasatuihin ja erilaisiin harrastuksiin. Tuntuu kuin pääsisi tietyllä tavalla elämään omaa lapsuuttaan uudelleen :D No ei nyt sentään, mutta ajatuksena minusta on ihanaa, että voin jakaa pojan kanssa omasta lapsuudestani minulle tärkeitä asioita. Minä olen meillä se, joka rakastaa lukemista, joten tulen vastaamaan varmasti siitä, että poika saa kuulla paljon satuja, ja että kirjoja hänelle luetaan pienestä pitäen. Olen ihan innoissani selaillut vanhoja satukirjoja, ystäviltäni lahjaksi saatua runokirjaa sekä Disneyn Suurta satukirjaa, jonka tilasin pojalle netistä. Kirja on ihana! Vaikka hetkeen ei poika vielä satujen päälle ymmärtäisikään, voin lueskella niitä ääneen omaksi ilokseni :) Ja muumit - niiden katselua pojan kanssa vasta odotankin!


Tottakai ajan kanssa pojan oma tahto ja mielenkiinnon kohteet  ohjailevat sitten vapaa-ajan suuntaa enemmän, ja niitä haluamme tietenkin kunnioittaa. Mutta kyllähän se on aivan luonnollista, että omien lasten kanssa haluaa toteuttaa niitä juttuja, mitkä itselle on omasta lapsuudestaan tärkeitä. Saa sitten poika itse valita itselleen mieluisimmat asiat elämäänsä :) Me olemme poikaystäni kanssa molemmat harrastaneet paljon koko ikämme, varsinkin urheilua ja erityisesti joukkuelajeja, mikä tulee varmasti näkymään myös perhearjessamme. Mutta tässäkin asiassa on tärkeintä pojan oma tahto. En ikinä haluaisi saattaa lasta tilanteeseen, että hän joutuisi harrastamaan jotain meitä miellyttääkseen.

Nyt jotenkin harhauduin hieman aiheesta, mutta lähinnä vain mietiskelin kaikkia niitä itselle tärkeimpiä asioita omasta lapsuudestani, jotka haluan myös pikkuisemme elämään välittää :) Kaikki ne ihanat, turvallisuutta ja onnea tuovat rutiinit sekä niiden kautta mieleeni jääneet hyvät muistot :) Onko teillä omasta lapsuudesta sellaisia asioita, leikkejä, harrastuksia, rutiineja tai muistoja, jotka haluaisitte myös lapsillenne antaa? :)

<3: Laura

8 kommenttia:

  1. Anteeksi kun tulin pilkunviilaamaan, mutta pakko sanoa, että ehkä kuitenkin grammoista puhut? :D En tiedä oikein kommentoitavaa, on vain ihana kuulla susta ja lukea sun arjesta. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehheeh, niin tyypillinen virhe multa :D Oon tainnut muistaakseni tehdä saman virheen joskus täällä aiemminkin? :D Kiva kun korjasit, oot ihana <3

      Poista
  2. Voi kuinka ilahduin, kun luin vauvauutisiasi! Sydameni pohjasta onnea sinulle uusi aiti! Niin pirtean nakoinen poika sinulla on!

    VastaaPoista
  3. Löysin blogisi juuri ja aion seurailla tätä jatkossa. Vaikuttaa oikein kivalta :) Voisitko kirjoittaa paranemisajan liikunnoista ja siitä missä vaiheessa ja millä määrillä pääsit lisäämään liikuntaa? Myös nykyisestä liikunta- ja ruokavaliorytmistä olisi kiva kuulla? Jäikö sinulla missään vaiheessa sairauttasi kuukautiset poissa ja kuinka kauan kesti että ne palasivat normaaleiksi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiva jos jäät seurailemaan! :) Voin toki kirjoitella pyytämistäsi aiheista enemmänkin :) Olenkin jo kirjoitellut melkein valmiiksi tekstin suhteestani ruokaan nykyään - joko tälle illalle tai huomiselle. Lisäksi mietin ehkäpä jotain ruokapäiväkirjan tyylistä?

      Mutta tuohon viimeiseen kysymykseesi voisin vastata tässä, elikkä mulla pysyi kuukautiset e-pillerien avulla keinotekoisesti yllä myös vaikeimpina alipainokausina, mutta jäivät kyllä aina välittömästi pois, kun jouduin pillerit välillä maksa-arvojen vuoksi lopettamaan. Lopetin pillerien syömisen viimeksi noin vuosi sitten, jotta olisin saanut tietää, missä painossa ne todella palaavat takaisin. Kuukautiset eivät kuitenkaan ehtineet alkaan, kun jo sain kuulla olevani raskaana! :) Tästä lyhyesti kirjoittelinkin postauksessa Ihmeellinen yllätys - raskaus. Eli kuukautiset palasivat siis teoriassa aikalailla, kun painoni oli parisen kiloa normaalin painoindeksin alarajan alapuolella.

      Poista
    2. Ihana kuulla, että olet voinut tulla raskaaksi vaikka kuukautisesi olivat jääneet pois! Olen onnellinen puolestasi. Minulla on hieman vastaava tilanne. Olen alipainoinen ja kuukautiseni luultavasti pysyvät e-pillerien avulla. Ennen kuin laihduin (silloin alipainon ajarajalla) kuukautiseni olivat epäsäännölliset. Nyt olisi tavoitteena painon nosto normaalipainoon ja lapsen yrittäminen. Pelkonani on vain, että kuukautiseni jäävät pois, jos lopetan pillerit ja että raskaaksi tuloni on vaikeutunut (ellei mahdotonta). Huojentavaa kuulla, että sinulta se on onnistunut. Kiitos paljon! Tämä kevensi mieltäni, ehkä raskaus minunkin kohdallani on mahdollinen.

      Poista
    3. Haluaisin uskoa, että kyllä kroppasi on niin fiksu, että hormonitoimintasikin normalisoituu, kunhan vaan nostat painosi tarpeeksi ylös! Tsemppiä, jos raskaus oli minulle mahdollista, on se varmasti sinullekin <3

      Poista

Otan ilolla vastaan teiltä kommentteja: niiden avulla voimme vaihtaa ajatuksia sekä antaa vertaistukea toisillemme :)