tiistai 12. helmikuuta 2013

Arkipuuhailuja

Aivan ihmeellistä, kuinka vauhdilla aika kuluu! Torstaina Pikku-Ukon syntymästä tulee kuluneeksi jo kuusi viikkoa, vaikka tuntuu kuin vasta oltaisiin tultu sairaalasta kotiin. Toisaalta kauhistuttaa, kuinka nopeasti aika kuluukaan ja mietityttää, osaako ja ehtiikö tästä nyt nauttia ihan täysillä. Toisaalta taas ei millään malttaisi odottaa sitä, kuinka näkee pikkuisen oppivan kaikkia uusia asioita ja näkee sitä huimaa kehitystä toisen taidoissa :) Mutta pääasia on, että osaan itse elää hetkessä paremmin kuin koskaan, nautin tästä väsymyksestä huolimatta ja muistan joka päivä ajatella elämän ihmeellisyyttä :)

Päivät joka tapauksessa menevät sellaisella kyydillä ohi, että huh huh! Vaikka voisi kuvitella ajan matelevan, kun oleilee lähinnä vaan kotona sisätiloissa, mutta ei todellakaan. Kummallista kuinka yhdistelmä syöminen-imetys-siivous-ruoanlaitto viekään aikaa :D Jos nyt jo pyykkikone pyörii jatkuvasti pesten pikkuisen harsoja ja vaatteita, mitä se onkaan sitten, kun lapsia on enemmän? Haastavuutta tähän kaikkeen puuhailuun tuo vielä tietenkin se, että tämä kaveri ei viihdy juurikaan tyytyväisenä yksikseen, vaan kaipaa kyllä kovasti syliä melkeimpä koko ajan. Mutta ainakaan ei pääse tylsistymään :D Kovasti jännitti se, miten pärjäillään kahdestaan, kun poikaystäväni palasi isyyslomalta töihin, mutta hienostihan me olemme pärjäilleet. Yövuoroja jännitin kovasti, mutta niistäkin ollaan selvitty!

Ainakin osaa sitten arvostaa yhä enemmä sitä toisen kotonaoloa ja apua pikkuisen hoidossa :) Ja onneksi tälle Pikku-Ukolle on osunut isä, joka todella nauttii lapsenhoidosta - minähän se meistä kokemattomampi tässä asiassa selvästi olinkin :D Mutta kummasti se hoitaminen tulee luonnostaan, kun oma lapsi on kyseessä :) Viikonloppuna päästiin taas nauttimaan arjesta koko perhe yhdessäkin, ja lauantaina suuntasimme pikkuveljeni tyttöystävän synttärikahveille. On mukavaa, kun oma perhe asuu samassa kaupungissa, niin saa heiltä apuja ja pääsee itsekin hieman lepäilemään, kun auttavia käsiä on tarjolla. Ette uskokaan, miten rentouttavaa oli päästä yhtenä päivänä omien vanhempieni luona käymään yksin saunassa äidin hoitaessa pikkuista!


Olin ostanut kyläreissua ajatellen pojalle hienon slipoveriasun, mutta iskä päätti pukea pojan Italiasta syksyllä ostamaansa potkupukuun :) Huomaa, että tosiaan "poikatunne" raskausaikana oli molemmilla todella vahva, vaikka sukupuolta emme tienneetkään - etukäteen ostetuista asuista sen huomaan :D


Ensimmäinen kameralle tallennettu hymy! Hienosti poika äitiä kuunteli, kun kehotin hymyilemään :D


Ensimmäiset laskiaispullat syötiin jo kyläreissulla, mutta eilen päätin leipoa kotonakin pullia - aivan liian harvoin kun tulee leivottua! Hieman toki pikkuinen lisäsi haastavuutta leivontapuuhiin, mutta sain kuin sainkin pullat leivottua! Ja varsin tyytyväinen olin lopputulokseenkin ;) 


Ei niin tyylikäs ulkoasu täytön jälkeen, mutta hyvää oli! :)


Tänään pääsin itsekin hieman yksikseni liikenteeseen, kun kävin kampaajalla vähän siistityttämässä kuontaloani. Jo oli aikakin, kun viimeksi olen kampaajalla käynyt huhtikuussa - siitä silloin tännekin kirjoittelinkin! Kun ei raskausaikana hiuksia tietenkään tullut värjättyä, unohtui tuo hiustenkin leikkuu, hups! Värjäämistä pohdin pitkään, mutta jotenkin houkuttaisi niin kovasti kasvattaa oma väri takaisin, ja kun edellisestä värjäyskerrasta on jo niin pitkä aika, olisi nyt siihen hyvä mahdollisuus. Mutta toisaalta taas väri kyllä piristäisi kummasti! Näitä elämän suuria valintoja :D 

Sellaisia pieniä arkikuulumisia täältä kaiken puuhailun lomasta:) Arkea vauhdittaa vielä lisäksi ristiäisjärjestelyt, joista olen valtavasti nauttinut - tapani mukaan! Rakastan järjestää juhlia, ja heti sairaalasta päästyämme aloinkin juhlia suunnittelemaan :) Jos ennätän, voisin niistäkin hieman kertoilla joskus lisää :) Mutta nyt pikkuinen kutsuu taas, joten ehkäpä palaan vaikkapa neuvolakuulumisten merkeissä joku päivä! :)

<3: Laura

6 kommenttia:

  1. Meinasin ruveta itkemään katsoessa pikkuisesi hymyä, niin onnellinen olo tuli . <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan se ihan parasta nähdä toisen kasvoilla hymy <3

      Poista
  2. Moi Laura! Ihanan suloinen postaus! :)Voisitko joku päivä postailla nykyisestä syömisestäsi, esim. ruokapäiväkirjan muodossa? En tahdo mitenkään pakottaa mihinkään, ihan vain mielenkiinnosta... Sulla on varmasti paljon touhua tämän pikkuisen aarteesi kanssa, mutta jos asia tuntuisi sinustakin hyvälle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Voin tottakai kirjoitella! Olenkin ajatellut kirjoittaa asiasta ihan jo siitäkin näkökulmasta, kuinka ruokailut sujuvat sairauden suhteen sekä ehkäpä hieman myös ruokapäiväkirjan muodossa :)

      Poista
  3. se olisi tosi kiva :) Löysin blogisi vasta kun itse pääsin sairaalasta. Sairastan näet itsekin vaikeaa anoreksiaa. Olen päässyt listoista eroon niin syömisen kuin liikunnankin suhteen, mutta koen vieläkin jokaisesta suupalasta valtavaa syyllisyyttä... Olet tosi ihana, ja minusta on tosi mukava kun aloit taas kirjoittamaan :)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosiaan vanhoista postauksista löytyy paljon ajatuksia omalta sairaalajaksolta, jos vaan jaksat lueskella taaksepäin! Ehkä sieltä löytyisi jotain tsemppaavaa myös sinulle :) Siellä on myös vanhat ateriasuunnitelmani, jos kiinnostaa. Tänään postailen vielä hieman suhteestani ruokailuun nykyään ja myöhemmin ajattelin niitä ruokapäiväkirjoja kirjoitella tännekin :)

      Huimasti tsemppiä sinulle, kaikki työ, vaiva ja ahdistus on varmasti sen arvoista, kun terveempi elämä koittaa! <3

      Poista

Otan ilolla vastaan teiltä kommentteja: niiden avulla voimme vaihtaa ajatuksia sekä antaa vertaistukea toisillemme :)