keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Viikon parhaat ♥

Taas olisi aika kerätä kokoon kaikkia pikkutapahtumia arjestamme - tapahtumia, pieniä yksityiskohtia ja kivoja ruokakokeiluja.  Niin paljon kaikkea pientä ennättää tapahtua, ettei niistä hetkessä ehdi kirjoittaa, mutta mitkä on kiva koota saman postauksen alle aina aika ajoin :) Tässä siis hieman palasia elämästämme menneiltä päiviltä!

♥ Viikon paras tunnustus

On ollut mahtavaa seurata poikieni viihtymistä yhdessä kotosalla. Jarno nauttii ajastaan kotona Justuksen kanssa varmasti enemmän kuin kukaan osaisi kuvitellakaan ja minä nautin siitä, että pojilla on oikeasti mahdollisuus tähän asiaan :) Jarno on ehdottomasti osoittanut myös samalla minun epäilykseni vääriksi mitä kotitöiden tekoon tulee! Myönnän olleeni todella ennakkoluuloinen sen asian suhteen, että ymmärsikö hän aiemmin lainkaan, kuinka paljon aikaa kotihommiin menee. Mutta niin paljon ovat pojat kotihommia ja pieniä remppahommia yhdessä tehneet, että minä saan vetää epäilyni takaisin ja pyytää anteeksi!

♥ Viikon paras jätskiuutuus


Aino-jäätelöt ovat viime aikoina vieneet minut kyllä niin mennessään! Viime viikolla vapaapäivistäni kertovassa postauksessa vilahti nougatin makuinen uutuus ja myös suklainen mokkaunelma on vienyt sydämeni täysin! Ostin tämän paketin, kun työkaverini lapsineen vieraili meillä, mutta loppupaketti menikin sitten ihan hujauksessa minun suuhuni :) Ainoastaan Jarno vei loppupaketin ihanuuden, kun hurautin hänelle pirtelön kyseisestä jätskistä. Ja ihme ja kumma, myös Jarno sanoi pitävänsä jäätelöstä, vaikkei kahvin eikä edes suklaan ystäviä olekaan - joten melkoisen hyvää täytyy tämän olla ;)

♥ Viikon paras suklaakokeilu 


Jos jätskiuutuuksia on tullut maisteltua, niin ovat myös suklaakokeilut olleet hyvässä vauhdissa. Paras uusista kokeiluistani on ollut ehdottomasti Ritter Sportin Strawberry Yougurt - ihana yhdistelmä kirpsakkuutta ja suklaan makeutta :)

♥ Viikon paras sunnuntailounas


Viime aikojen paras ja ehdottomasti myös kiireisin sunnuntailounas oli ennen minun iltavuoroani toissa sunnuntaina valmistettu siideripossu juurespyreellä ja oman maan perunoilla! Mielenkiintoisen ateriasta teki se, että jouduimme alkaa kiireessä valmistaa tätä kyseistä ruokaa jo kahdeksalta sunnuntaiaamuna, jotta se ehtisi hautua uunissa tarpeeksi kauan, ja että minäkin ehtisin sitä syödä ennen töihin lähtöäni. Pitkään haudutettu ihana sunnuntailounas ehti uunista ulos juuri ennen lähtöäni ja popsin ruoan suunhuni kovin joutuisasti. Niin mikä rauhallinen sunnuntaiaamu rauhallisine sunnuntaiaterioineen? :D Mutta ihan todella hyvää ja mureaa liha kyllä oli, mutta vielä parempaa oli uunissa haudutetuista bataatista, porkkanasta ja selleristä tehty mausteinen pyree! Suosittelen testaamaan :)

♥ Viikon paras siskovierailu



Aina tulee harmiteltua sitä, kuinka siskoni asuu Tampereelle, ja kuinka näemme sen vuoksi kovin harvoin. Noh, veljeni perheeseen syntynyt pienokainen sai siskonikin poppoineen kiirehtimään tännepäin ja niin myös me saimme vieraaksemme yhtenä iltana siskoni, hänen toisen puoliskonsa ja heidän Jerry-ihanuuden :) Justus sai vauhditusta siskoni poikaystävältä, joka heitteli poikaa ilmaan sekä Jerryltä, joka toimi hyvänä esteenä, minkä alta oli mainio ryömiä :D Tarjolla oli maailman mielenkiintoisimmalla tavalla tehtyä mustikkapiirakkaa, jonka valmistuksen takana oli tällä kertaa Jarno. Minä olen meillä aina se, joka huolehtii leipomispuolesta yleensä, mutta tällä kertaa Jarno halusi tehdä pullataikinapohjaista mustikkapiirakkaa. Leipomisten vähyys näkyi ja herran omintakeinen tyyli tehdä takina sai minut jo hermostumaan ja näkemään punaista, mutta lopputulos oli kuin olikin ihan todella hyvä ja varsinkin juuri se pullaosuus oli aivan mahtavan pehmeää! Miten ihmeessä Jarno siinä onnistui, vaikkei selvästi pullataikinan teosta tiennyt yhtikäs mitään?

♥ Viikon parhaat pöksyt


Miten voikaan olla olemassa niin paljon söpöjä lastenvaatteita? Nyt on taas tädin roolissa mahdollisuus ihailla ja ostaa ihan niitä pienimpiäkin vaatteita, joten aion varmasti käyttää tilaisuuden hyväksi :)

Viikon paras oman maan tuotos

Minun on ollut pitkään tarkoituksena tehdä ennen ja jälkeen -tyylinen postaus pihastamme ja kaikesta, mitä siellä tänä kesänä onkaan kasvanut :) Ehkäpä vielä sellaisen postauksen teenkin, mutta sitä ennen on ensimmäisen oman sadon esittelyn aika!


Minähän en voi ottaa millään tavalla kunniaa tästä, mutta aika innoissani kuitenkin olin, kun saatoin yhdessä Jarnon kanssa todeta maissien kasvatuksen todella onnistuneen! Jarno kasvatti siis maisseja takapihallamme ihan siemenestä asti yli miehen mittaisiksi hmm, varsiksi? Olivat mitä olivat nimeltään, mutta komeilta ne ovat pihallamme näyttäneet, vaikkei näiden kasvatusten läpi voikaan juosta kuin Pochahontas maissipellossa ;)



Ensimaistelu tapahtui teemaan sopivien lisukkeiden kera, kun Jarno teki Jerk-kanaa, minkä valmistusta hän oli jo pitkään suunnitellut. Kanat marinoituivat muun muassa fariinisokeria ja chiliä sisältävässä kastikkeessa useamman tunnin, minkä jälkeen ne paistettiin uunissa ja lopulta nautittiin polentan ja oman maan, ihanan makean maissin kanssa :)

♥ Viikon paras yhteinen aika

Kuten aiemmin kirjoittelinkin, ehdimme viime lauantaina käydä juhlimassa uutta avioparia Jarnon ystävän häissä. Oikeastaan kyseessä oli Jarnon sekä hänen sisarustensa ystävä, johon Jarno ei ole viime vuosina kovin tiiviisti ollut yhteydessä, joten minä en alttarille astelevaa paria edes tuntenut. Mutta mielelläni silti häihin lähdin - olihan tuo minulle ja Jarnolle harvinaislaatuista kahden keskistä aikaa kuitenkin :) Syöksyin lauantaina pikavauhtia kotiin aamuvuorosta ja lähdimme melkeimpä heti sen jälkeen, joten oma ulkoinen olemus olikin valitettavasti täysin tuon kiireen mukainen. Ehkäpä sitten ensi keväänä voisin läheisen ystäväni häissä panostaa hieman enemmän tähänkin puoleen? :)

Häät olivat rennot ja varmasti juurikin pariskunnan näköiset. Ruokana tarjoiltiin ihanaa Lapin Ukon keittoa saarislaisleivän ja tuoreiden sämpylöiden kera ja jälkiruoksi oli ihanaa kinuskista hääkakkua :) Ilta meni ilman sen kummempia virallisia ohjelmia, vaan ilta täyttyi rennosta oleilusta ja tanssimisesta. Minun ja Jarnon tavaramerkki häissä, joissa olemme vieraina, taitaakin olla tanssilattialla pyörähdys heti ensimmäisenä hääparin ja vanhempien tanssien jälkeen :D Olemme olleet nyt kuusissa häissä yhdessä vieraana ja jokaisissa olemme olleet ensimmäisten joukossa tanssimassa - joten tanssilattialla viihdyimme siis nytkin vallan mainiosti :)

Mielenkiintoisimpana yksityiskohtana häistä tosin jäi mieleen se, kuinka pappi oli sekoittanut kahden parin vihkipuheen toisiinsa! Voi että kuinka moni morsian olisi varmasti saanut jonkilaisen hermoromahduksen alttarilla moisesta, mutta onneksi tämä morsian sulhasensa kanssa osasi ottaa mitä ilmeisimmin asian huumorilla. Alkukankeudesta huolimatta häät olivat kuitenkin siis todella mukavat ja näin vieraana myös itselleni mukavaa vaihtelua arkimenoihin :)

♥ Viikon parhaat vaateostokset


Kun viime viikolla olin Minnin luona Helsingissä, ostin muutaman todella tarpeellisen jutun myös vaatekauppojen puolelta. Syksyksi nappasin mukaani ihana beigen värisen neulehuivin sekä beiget sormikkaat ja harmaan neulepipon. Jo nyt pipo tai hiuspanta sekä sormikkaat ovat osoittautuneet tuikitärkeiksi, kun puoli seitsemän aikaan aamulla hyppään pyörän satulaan ja lähden aamukirpsakkuudessa polkemaan töihin! Myös vaaleat farkut ja pari perustoppia ovat jo nyt olleet ahkerasti käytössä :) Olen niin onnellinen, kun voin taas käyttää hyvillä mielin farkkuja - tuo kummasti pukeutumismahdollisuuksia ihan arkipukeutumiseen lisää!

Mutta tosiaan, kaikkea puuhaa töiden ohella riittää melko kiitettävästi :) Kalenterin sivut ovat pullollaan työpäiviä, kaveritfeffejä ja muita menoja, joten jälleen pari ekstratuntia vuorokauteen voisivat olla tervetulleita! Eniten ehkä harmittaa, ettei ole aikaa rauhoittua nauttimaan toimettomista hetkistä - hetkistä jolloin ei tarvitse tehdä yhtään mitään. Vaikka energiaa riittääkin, huomaa kiireen pikkuisista asioista, joihin aikaa ei vaan yksinkertaisesti enää ole. Lehtipinot kasvavat, kirjat eivät etene, sähköpostien rästijono sen kun kasvaa, lemppariblogien lukeminen on jäänyt täysin eikä aikaa kirjoittelullekaan meinaa olla. Mutta toisaalta, jokainen kalentimerkintäkin tarkoittaa jotain mukavaa, joten pidetään vauhtia yllä niin kauan kuin energiaa riittää ja kivaa on! :)

<3: Laura

12 kommenttia:

  1. Itse taas rakastan suklaata, mutta en oikeen välitä tuosta ainosuklaajäätelöstä. Ainon karpalokinuski on ehdoton suosikkini jäätelöistä. Suosittelen :)

    Tuosta suklaasta varmaan tykkäisin, kun lempipatukoihin kuuluu se fazerin vadelmajogurtti. Toi näyttää vähä samantyyliseltä.

    paljo tulee kilometrejä teiltä sun siskolle? Minkä ikäinen sun sisko on? En kyllä tiedä edes minkä ikäinen itse olet, joten voit senkin mainita :D

    Haha just tänään kävin ostaan syksyä varten huivin, pipon ja sormikkaat.

    Muistahan tosiaan myös levätä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy kyllä maistaa suosituksesta tuota karpalokinuskia! Yhtenä päivänä tässä maistoin ensimmäistä kertaa mustikkapiirakan makuista Ainoa ja sekin oli hyvää :)

      Tosiaan, täytin itse heinäkuussa 26 vuotta ja siskoni on melko tasan kaksi vuotta minua vanhempi :) Tampereelle tulee täältä meiltä noin 100 kilometriä matkaa eli ei sinänsä mitenkään hurjan paljon, mutta kun molemmilla on niin kiireinen oma elämä tahoillaan, ehtii sitä samaan kaupunkiin aivan liian harvoin!

      Täytyy kyllä muistaa lepäillä kaiken kiireen keskellä ja onneksi takana onkin kaksi vapaapäivää nyt :)Nyt jaksaa taas jatkaa sitten työviikkoa hyvillä mielin! :)

      Aurinkoisia syyspäiviä sinulle ja kiva kun kommentoit! :)

      Poista
  2. Maistuuko tossa ainojäätelössä mokka vahvasti? Mun on usein tehnyt mieli ostaa, mutta en ole uskaltanut kun en oikeen tykkää kahvin mausta :D oma suosikkini on ingman creamy mudcake, ihanan makuista ja kivoja mutakakun paloja seassa :) pikkasen halvempaakin kuin ainot!

    Tykkään näistä viikon parhaat- postauksista tosi paljon, saan melkein aina kaikkia inspiraatioita näistä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että tykkäät näistä! Itsekin tykkään aina selailla monien blogeista arkikuvia ihan inspiraatiomielessä :)

      Minun makuuni mokka ja suklaa oli tuossa jäätelössä tosi kivasti tasapainossa, mutta mielipide voi olla kovinkin eri, jos ei kahvin mausta tykkää :D Voi että, nyt on kyllä pakko ostaa tuota mutakakkujätskiä - niin täydelliseltä kuulostaa kuvailusi! :) On kyllä totta, että melkoisen arvokkaita nuo Aino-jäätelöt ovat, mutta onneksi niitä silloin tällöin raaskii ostaa :)

      Ihaanaa loppuviikkoa sinulle ja aurinkoisia alkusyksyn päiviä! :)

      Poista
  3. Aivan ihana "Viikon parhaat" taas kerran! On niin piristävää saada kurkata arkeesi - ja juhlaasi ;) - näiden viikkopostausten muodossa!

    Onko se Jerry-koira tuossa ylimmässä kuvassa Justuksen kaverina? Ainakaan se ei ole Julius, sen verran olen minäkin koirattomana ihmisenä jo oppinut erottelemaan! :D

    Siis, viikon paras vaatekappale on mielestäni ehdottomasti tuo "häämekkosi"!! Niiin ihana! Ei kyllä millään muotoa huomaa, että kiireessä jouduit itsesi hääkuntoon vääntämään, kaunokainen!! :)

    Ja hyvännäköisiä sapuskoja taas kerran, ihan jopa eksoottisia sellaisia! Jarnolle taitaa mennä pointsit tällä kertaa?!... ;)

    Edelleen vaan aurinkoista viikon jatkoa Sinulle, rakas Ystävä!


    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo kyseinen koiraherra ei ole suinkaan Jerry, vaan se on Jarnon perheen Max! Jerry on sellainen musta vekkuli, joka on aiemminkin joskus kuvissa vilahtanut :) Pojat olivat yhdetänä päivänä Jarnon isän luona puutarhahommissa yhdessä nimittäin ;)

      Niin tuo mekko, olen kyllä itsekin ihan rakastunut siihen! Tosin maximekot on kaiketi tehty joillekin, jotka oikeasti omistavat kilometrisääret, sillä niin hankalan pitkä tuo helma on että! Todella korkeilla koroilla se joten kuten menee, mutta sitten onkin aika taiteileminen jo esimerkiksi kahvikuppia kantaessa, kun ei voi varovasti toisella kädellä edes helmaa nostaa! Vielä en kuitenkaan ole koskaan ollut naamallani tuon takia yksissäkään juhloissa :D

      Ja kyllä, Jarnolle taas pointsit näistäkin ruoista ;) Minä vastaan aina vaan tylsistä arkiruoista ja ainaisesta jälkien siivoamisesta ;)

      Ihanaa ja aurinkoista viikonloppua sinullekin ihana Andrea!♥

      Poista
  4. Maukas, hauska, monipuolinen, tunteellinen, seurallinen ja puuhakas viikko takana. Ja tässäkin vain muutama kuvaava adjektiivi. Ihania nämä viikon parhaat-postauksesi, saa aina hymyn huulilleni. Upea pari olette kuvassa ja Justuskin tosiaan kasvaa kohisten. Mukavaa loppuviikkoa ja aurinkoista viikonloppua Laura! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanasti kuvailtu Nell - osaat aina asettaa sanasi niin mukavasti :) Ihanaa viikoloppua ja lämpöisiä syyspäiviä sinullekin! ♥

      Poista
  5. Ihana on minustakin lukea nitä arkikuulumisia koskevia postauksiasi!
    Ja mukavasti näyttää aika teillä rullaavan. Kiireistä, mutta tekeminen on vain mukavaa, kunhan se ei käy liian voimien päälle - ja sinulla näyttää voimia vielä olevan riittämiin! :)
    Hyvää viikonjatkoa Sinullekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla Mari! :) Ihmeellisesti sitä jaksamista kyllä on - ei olisi voinut tällaisesta edes haaveilla vielä jokin aikaa sitten!

      Ihanaa viikonloppua Mari sinulle ♥

      Poista
  6. Olipa taas mukava lukea arkikuulumisiasi! :)
    Jos tykkäsit rittersportin mansikka-jugurtti suklaasta, sinun kannattaa ehdottomasti maistaa myös Pirkan samantapaista suklaata, se on paaljon halvempaa:) mutta yhtä hyvää

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla, että tällaiset postaukset ovat mieluisia :) Ja tosiaan, täytyy ehdottomasti kokeilla tuota Pirkankin versiota! Kerran sitä jo harkitsinkin, mutta nyt täytynee myös toteuttaa tuo ostos!

      Aurinkoista viikonloppua! :)

      Poista

Otan ilolla vastaan teiltä kommentteja: niiden avulla voimme vaihtaa ajatuksia sekä antaa vertaistukea toisillemme :)