lauantai 14. syyskuuta 2013

Makumaailmoja

Ruokailuihini liittyviä postauksia ja niiden ohella todellisia kuvia ruokailuistani pyydetään usein, joten tässä olisikin hieman taas kuvailuja viime viikkojen syömisistäni :) Olen luvannut kuvien kera kirjoittaa työruokailuistani verraten nykysyömisiäni entiseen ja tuon lupauksen aion varmasti pitääkin. Mutta todellisuudessa töihin ottamiani eväitä kuvaa hyvin myös kuvat kotiruokailuistani - nämä ja muutenkin blogissani vilahtelevat ruokakuvat - sillä nämä samaiset ruoat seuraavat minua lähes poikkeuksetta samaa kokoluokkaa olevina annoksina töihinkin. Joten tässä hieman makumaailmoja kuvina meidän ruokapöydästämme kuluneiden päivien ajalta!

Kinkkumunakas pikaiseksi lounaaksi


Yhtenä päivänä tein itselleni pikapika-lounaan ennen iltavuoroon lähtöäni. Jääkaappi oli hieman tyhjä ja jotain oli saatava, joten teinkin itselleni jonkinlaisen munakkaan kinkusta, herkkusienistä, tomaatista sekä punasipulista. Ihan mukavaa vaihtelua, ja kun tuohon rinnalle söin vielä leivänkin, niin lounas oli köyhistä aineksista huolimatta ihan hyvä! :)

Vanhaksi menevän tuorejuuston hyötykäyttöä perunapaistoksen muodossa



Tämä kyseinen ateria piti sisällään mielenkiintoisen perunamuusikokeilun, kun löysin Valion sivuilta ohjeen perunaruuduista. Noh, tarkoituksena oli, että lopputulos olisi todella sellainen, että paistoksesta olisi saanut leikattua kunnon ruutuja, mutta kananmunia ei kaapista löytynyt tarpeeksi ja sen vuoksi koostumus ei lopulta ollut oikea. Noh, ulkonäöstä viis, kun maku oli kuitenin hyvä ja hauskan erilainen :) Ideana kun oli sitruunainen tuorejuusto ja muusiin puristettu sitruunamehu!


Muusin kaverina oli ruisjauhoissa leivitettyjä ahvenfileitä ja papuja :)

Kihlajaispäivällinen: gratiinia ja lammasta kera kuohuvan


Maanantaina kihlajaispäivämme päivällisenä meillä olikin lammasta kukkakaaligratiinilla sekä oman pihan ihanan makeilla porkkanoilla. Tätäkin ruokaa minulla oli gratiinin osalta seuraavana päivänä töissä mukanani, vaikkakin lammaspihvi olikin korvattu tällöin kanapihvillä. 

Gratiinin tekeminen on ollut pitkään kokeilulistalla ja nyt vihoinkin Jarno päätti tämän ajatuksen viedä toteutuksen tasolle! Ja voi että, oli kyllä hyvää - paljon parempaa kuin puolivalmiit pakasteet! :)

Fetasalaattia perus kotiruoan lisukkeeksi

Perus kotiruoka sai eräänä päivänä seurakseen tavallisen, mutta melkoisen herkullisen fetasalaatin :) Olen pitkällisen käännytyksen seurauksena onnistunut tykästyttämään Jarnonkin fetaan ja näin ollen sitä on lisäilty erilaisiin ruokiin aina vain enenvissä määrin.

Posiolta tuotua taimenta täytteen kera


Eräs perjantai-ilta toi tullessaan päivälliseksi täytettyä taimenta :) Taimen on Jarnon Posiolla kalastamaa ja nyt toista kertaa valmistimme ruokaa kyseisestä kalasaaliista! Sisälleen kala sai pekoni-herkkusieni -seosta ja makua kalaan toi lisäksi oman puutarhan tinjami.



Pekoniin kääritty kala sai hautua kypsäksi uunissa ja lopulta herkutttelimme sen jo aiemminkin kuvissa vilahtaneen feta-couscous -lisukkeen kanssa.

Vielä olisi muutama taimen pakastimessa odottamassa, joten saa nähdä mitä erikoista niiden valmistamisessa voisikaan olla! Nyt on siis savustettu sekä täytetty taimen jo kokeiltu :) Ehkäpä tuorejuustolla kuorrutettu taimen voisi olla seuraavaksi vuorossa? Myös kantarelleja olemme päässeet onnekkaasti hyödyntämään, sillä Jarnon äiti on innokkaana sienestäjänä meille tuonut tuoreita kantarelleja useampaankin otteeseen! Jos vain pakastimeen olisi mahtunut, olisimme saaneet kyseistä herkkua vielä paljon enemmänkin.

Pikaruokaa laiskuuden iskiessä


Välillä on myös kiva päätyä hieman helpompiin ja nopeampiin vaihtoehtoihin eli pakasteesta löytyneisiin valkosipulisiin lohkoperunoihin sekä valmiiksi leivitettyihin pihveihin!

Rinnalle Jarno teki meille oliiviöljyllä ja balsamicolla maustettua salaattia -  itsekasvatetuilla tomaateilla :) 

Tortilloja liigakierroksen avaukseen




Toissa päivänä Sm-liigan avauskierroksesta nautimme jauhelihatäytteisten tortillojen kera -itse söin kaksi tortillaa - ja jälkkärinä kierroksen täydensi Makuunin karkit :) Hyvää ja helppoa raskaiden päivien jälkeen ja väsymyksen keskellä, kun energiaa kokkailemiseen ei yksinkertaisesti enää ole. Tästä ruoasta otinkin sitten lopun jauhelihan hyötykäyttöön ja laitaoin sitä eväsrasiaan makaronin lisukkeeksi töihin, kun en ollut eväitäni kaupassa jaksanut pohtia. Ehkei mikään kulinaristisin yhdistelmä, mutta eipä tuo haitannut nälän hetkellä :)

Tässä siis muutamia ruokakuvia lukuisten kokkauskertojemme joukosta! Paljon on tullut tehtyä myös aivan tavallista kotiruokaa kanakastikkeesta makaronilaatikkoon, mutta myös valmisruokiin on tullut turvauduttua. Kun työvuorot kokivat äkkimuutoksen ja soitin kotiin tekeväni iltavuoron jälkeen pitkän päivän, sanoin tarvitsevani työeväitä ja paljon! Näin ollen valikoin itselleni eväitä kotiin kannetuista valmisruoista ja vallan mainiosti nekin maistuivat kesken kiireisen työpäivän antaen tarvittavaa energiaa :)

 Tällaisin eväin päätän minä työviikkoni ja aloitan rennon viikonlopun vieton - palailen siis seuraavan kerran ensi viikolla! :)

<3: Laura

14 kommenttia:

  1. Mmm.. Herkulliselta näyttää! ;)
    Täällä katselen noita ruokakuvia kuola valuen. :D

    Teetkö muuten munakkaan yleensä kuinka moneen kananmunaan? Mulla on aina kerran viikossa päivälliseksi munakas kinkulla, mutta mietin, voisinkohan tehdä sen kahteen kananmunaan. Muutenhan munakas on aika pieni ruoka, jos sen lisäksi ei syö muuta...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noita perunaruutuja voisin muuten valmistaa perheenjäsenen synttärilounaalle. Kiitos vinkistä!
      Ja hyvä kun muistutit tortilloistakin - ovat olleet jo pitkään ''täytyy taas tehdä''-listalla. :p

      Poista
    2. Itseänikin kiinnostaisi kuinka moneen munaan munakas on tehty? Itse teen kolmeen, mutta välillä tarvitsen leivän siihen lisäksi...

      Poista
    3. Riippuu varmaan paljon munakkaan täytteestä ja lisukkeista, mikä on "sopiva määrä" kananmunia :) Itse teen yleensä kahdesta kananmunasta, mutta joukossa saattaa olla myös esim. perunaa. Ja munakkaan lisäksi AINA leipä, maito ja salaatti, ja jos raejuustoa löytyy, niin sekin maistuu :)

      Emmi

      Poista
    4. Ps. Innostuin näköjään vastailemaan Lauran "puolesta".. ;)

      Poista
    5. Kiitos Emmille vastauksesta!
      Itselleni se yhden kananmunan munakas tuntuu aika naftilta, kun leivät on tippunut pois. :(

      Poista
    6. Hyvä vaan, että Emmi vastailet, kun minä en ole ennättänyt! ;) Tuo on tosiaan tehty kahteen kananmunaan ihan oman pään mukaisesti, mutta kun katsoin kerran ihan omeletin ohjeen netistä ja väsäilin Jarnolle siitä aamiaisen, taisin sen tehdä kolmeen munaan! Tuolloin se onnistui ehkäpä koostumuksellisesti paremmin ja sopi ainakin paremmin meidän pannulla tehtäväksi :) Pelkästään tuollaisenaan yksinkertainen munakas jää monelle melko pieneksi eikä suinkaan ole riittävä, mutta Emmin kuvailujen mukaan kunnon lisukkeilla saa parin munan munakkaasta jo ihan kivan annoksen! :)

      Poista
    7. kiitos vastauksista! Itselläni ehkä nuo täytteet on jääneet melko pieniksi josta syystä se ei varmaan ole riittänytkään ateriaksi. Seuraavaksi laitankin perunaa! :)

      Poista
    8. Tuo peruna voisi tosiaan olla kokeilemisen arvoinen juttu tuossa munakkaassakin! Täytyypä minunkin sitä testailla :)

      Poista
  2. Herkullisia kuvia ja kiinnostavia ideoita! Täytyypä koittaa, tuota pekoniin käärittyä täytettyä kalaa. Oletkin oikea kokeilevan keittiön kuningatar!
    Ihanaa viikonloppua! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, nyt kyllä väärä ihminen sai kehut ;) Nimittäin Jarno vastaa yleensä meidän erikoisempien ruokien väsäilyistä ja minä sen sijaan teen tylsät perusruoat ja siivoan jäljet :D Eli näistäkin ruoista ja kokeilevan keittiön annista on lähinnä vastannut Jarno! Taitaapi tuo munakas olla ainoa täysin minun tekemäni ruoka! Välitetään siis ruokakehut eteenpäin ;)

      Ihanaa alkavaa viikkoa sinulle Nell! <3

      Poista
  3. Rakastan kalaa ja tuo taimen kuulostaa niin herkulliselta että (siitä huolimatta ennen ole koskaan ollut pekonifani)! Minua harmittaa, kun nyt opiskelujen alettua aika ei aina vaan meinaa riittää kaikelle...Haluaisin kokkailla ja kokeilla uusiakin juttuja, mutta monesti joutuu tyytymään puolivalmiiseen/valmiiseen tai sitten kokkaamaan kiirellä ja väsyneenä :/ Onneksi koulussa on tosi hyvät ruuat!

    Emmi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama juttu! Tuntuu, että aikaa ei ole läheskään kaikkeen, mihin sitä haluaisi käyttää! Äiti osti juuri leivontalehden, mikä on täynnä toinen toistaan houkuttelevampia reseptejä - nuo reseptit suorastaan huutavat päästä kokeiltavaksi! Mutta tuo aika se vaan katoaa johonkin :( Mutta porkkanasämpylöitä olen halunnut leipoa jo niin pitkän aikaa, että sen aion ehdottomasti toteuttaa heti tällä viikolla :)

      Poista
    2. Tuoreet, omatekoiset sämpylät = <3 Suositteleen laittamaan taikinaan porkkaraasteen (vai miten sen aiotkaan toteuttaa..) lisäksi siemeniä/pähkinöitä. Suola-/pistaasipähkinät tuovat mukavasti makua!

      Emmi

      Poista

Otan ilolla vastaan teiltä kommentteja: niiden avulla voimme vaihtaa ajatuksia sekä antaa vertaistukea toisillemme :)