tiistai 3. syyskuuta 2013

Justus ja ison pojan meininki

Eilinen nimpparisankari herra Justus saavuttaa tänään huikean kahdeksan kuukauden iän! Neuvolassa ollaan käyty jälleen kahden kuukauden tauon jälkeen ja uudet mitat ovat plakkarissa: iso pieni miehemme on nyt 72 senttiä pitkä ja painaa 8675 grammaa. Terkkari tervehti Justusta ja meitä vanhempia pikaisesti mittailujen merkeissä, minkä jälkeen menimmekin sitten lääkärin luo. Lääkäri tarkisteli Justuksen näköä valon avulla ja myös korviin tuli kurkittua flunssan jälkiseurauksien poissulkemiseksi. Myös käsien koordinaatio testattiin lusikan, lyijykynän ja rusinoiden avulla. Justus sai kovasti kehuja liikkumisestaan, ja terveydenhoitajakin totesi lääkärin tavoin, että jopas on poika aikaisin liikkellä ja vauhdissa! Tosin Justuksen kääntyily, konttailu ja istumaan nouseminen ei varmasti tutkimuksia ainakaan helpottanut - hyvä kun pöydällä tarkasti kiinnipitäen jotenkin pysyi :D


Justus liikkuu tällä hetkellä lähinnä kontaten. Seisomaan herra nousee ihan joka käänteessä ja milloin mitäkin vasten. Enää pikkumies ei tarvitse edes tasaista pintaa nousutueksi, vaan myös seinää ja vaikkapa peiliä vasten ylösnousu onnistuu. Herra on iskänsä kanssa päivisin treenaillut nyt alaslaskeutumista, jottei pää kolisisi pahasti jokaisella kerralla! Treenailu on tuottanutkin tulosta ja nyt laskeutuminen tapahtuu sujuvasti polvien kautta :) Meno ja meininki on jo nyt, vaikkei poika vielä kävelekään, sellaista, että silmät saa olla oikeasti selkässäkin! Tämä kiituri kiitää huoneesta toiseen, käy aukomassa keittiön laatikot, repimässä kirjahyllyn alatavarat pois, nykimässä kaiken sopivilla korkeuksilla olevat pöytätasoille jätetyt tavarat alas, laskeutuu kynnyksen yli terassille - eli kaikkea mahdollista, mitä uudet kyvyt vaan mahdollistavat! Oikeasti ei varmasti mene kauaakaan, kun ylösnousu onnistuu ilman tukea ja ensiaskeleet tulee otettua. Nyt kuitenkin poika tyytyy ottamaan vielä varovaisia askelia tukea vasten. Toisaalta taas, vaikka vauhti onkin useimmiten kovaa, niin kyllä poika tykkää rauhoittua lelujensakin ääreen leikkimään - kunnolla ja hartaasti keskittyen :)


Luonnetta piisaa pojalla ja onneksi varsin iloista sellaista :) Mutta kyllä, myös sen kiukuttelun jalon taidon on meidänkin poikamme oppinut. Ei-sana on tullut tutuksi ja poika sen kyllä ymmärtääkin - joskus sana saa aikaan harmistuksen kiukun, joskus taas velmun ilmeen ja aikeiden toteutuksen :D Juuri kiukuttelu on selkeä uusi "ominaisuus" pojan käyttäytymisessä, mikä edelleenkin vaatii vanhemmilta entistä suurempaa luonteenlujuutta alkaa asettaa pojalle niitä kunnollisia rajoja!  Jos luvattomat puuhat keskeytetään tai vaippaa vaihtaessa ei saakaan tarttua kosteuspyyhepakettiin, niin kyllähän se kunnon kiukku sieltä pintaan puskee. Mutta muuten Justus on  kyllä niin nauravainen oma itsensä edelleenkin että ei voi kuin ihastella pojan arkista iloa ja riemua aina vaan uudelleen ja uudellen :)

Justus ei edelleenkään vierasta ketään, vaikka äitini mukaan Justus kyllä yökylässä jo selvästi hieman ikävöi vanhempiaan ja tarkkailee muiden kasvoja hieman aiempaa tarkemmin arvioiden. Sosiaalista kanssakäymistä Justus pääsee ihanasti harjoittelemaan edelleenkin myös ikätovereidensa kanssa, mikä on minusta ihan todella kullanarvoinen asia. Eilenkin pojalla oli kylässä melko saman ikäinen pikkumies ja voi että, kuinka suloisia pojat olivatkaan yhdessä Justuksen lelulaatikon äärellä! Toki leikkiminen on yhä omaa puuhastelua, mutta aina vaan enemmän ja enemmän on havaittavissa sitä toista kohtaan osoitettua kiinnostustakin :) On ihan mahtavaa ajatella, että Justuksella tulee olemaan niin paljon saman ikäisiä kavereita lähipiirissämme!


Eli Justuksen kuulumiset ovat jälleen hyvinkin kivaa kerrottavaa :) Kauan odotetut alahampaat ilmestyivät vihdoinkin pintaan viime viikolla ja muutenkin kehitys on edennyt kaikin puolin varsin mallikkaasti. Selkeitä sanoja poika ei vielä sano, mutta muuten herran oma puhe pulppuaa kyllä!  Tä-tä-tä, ättä ättä ättä ja äititi ovat sitä selkeintä sanavarastoa ;) Paljon on siis viime aikoina tapahtunut, aika kiitää ihan huimaa vauhtia ja herran kehitys ja meno hurmaa täysin tämän äidin. Välillä tekisi mieli pysäyttää aika johonkin tiettyyn ihanaan hetkeen ja nauttia siitä hetkestä ihan rauhassa, mutta toisaalta taas tämä kaikki uusikin on niin ihmeellistä, että sitä janoaa aina vaan lisää ja lisää. Niin tai näin - elämä meidän pikkumiehen kehitystä seuratessa on yksinkertaisesti aivan huippua!

<3: Laura

13 kommenttia:

  1. Tästähän on tulossa vaan äitiysblogi!!! :D Ihan kiva silleenkin, mut aina odottais jotain ruokajuttuja vaik reseptejä ees niistä ruuista mitä oot syöny, seki inspiroi itteä tän sairauden kanssa. Justuksella kyllä ihana hymy!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös edellinenkin postaus koskenut juuri ruokailuitani? :) Kirjoitan juuri sitä, mikä on minulle tärkeää ja mikä on minun elämääni - olisi ennemminkin outoa ja huolestuttavaa, jos sairautta koskevat jutut olisivat elämässäni suuremmassa osassa kuin oikeaa elämääni koskevat asiat? Justus on minulle tärkeintä elämässä ja eikös sen kuulukin mennä niin ja näkyä myös täällä? Toki kirjoitan myös teidän toiveistanne ruokaan ja sairauteen liittyviä postauksia, mutta kaiken muun ohessa :)

      Ja Justus kiittää hymykehuista :)

      Poista
    2. OK. Luulin vaan et tää on syömishäiriöblogi, mut onkin yhtäkkii elämäntapablogi :) Ei se haittaa, mä vaan luen pelkkii anorksiablogeja. Mut hyvää jatkoo teille !!!

      Poista
  2. Voi toista <3 Onnea pikkumiehelle!

    VastaaPoista
  3. Toi eka kuva ihan yli-ihana! :) Henkilökohtaisesti mielestäni paras kuva mitä Justuksesta oot tänne blogin puolelle laittanut ehottomasti.

    Kasvu on niin erilaista lapsilla :) Esim kummipoikani alkoi konttaamaan 11kk ikäisenä eikä myöskään ryöminyt sitä enne ja käveli sitten joskus 1v 3kk. Hän myös on käytännössä alkanut puhumaan vasta nyt 3v synttäreiden tienoilla. Hänen pikkuveli 1v 3kk taasen jo toistelee jonku verra sanoja. Kaikki aikanansa :)

    Mitä tulee tuohon ylempään vastaukseesi niin todellakin on hienoa lukea näistä sun perus elämän kuulumisista. Ei tarvi aina olla sitä ''ruoka sitä ja tätä, terveys sitä ja tätä, keho sitä ja tätä...''. Tuskin itsekään haluat, että elämäsi olisi täynnä vaan sitä kun elämässä on niin paljon muutakin! Tottakai aihetta voi käsitellä ja ihan työssäkin aihetta tarvit, mutta lähinnä että eläminen on myös muutakin. :)

    -lepe

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Justus kiittää! :) Kaikki todellakin aikanansa! Justus ei selvästi ole tullut äitiinsä, sillä oma kehitykseni on aikanaan tainnut mennä juurikin tuolla tahdilla, kuin sinun kummipoikasi kehitys! Ja hyvin sitä on ennätetty kävellä ja puhua, vaikka pikkuisena hieman myöhäisherännyt olinkin ;) Myöhemmin olemme teorisoineet, kuinka puhelias isosiskoni puhui minunkin puolestani, joten minä saatoin olla rauhassa hiljaa :D

      Ja tosiaan, kiitos Lepe viimeisistä sanoistasi! Todella kiva kuulla, että myös sellaiset postaukset kiinnostavat oikeasti, mitkä kertovat minun arjestani, minun elämästäni :) Itselleni nämä postaukset ovat tällä hetkellä niin kovin tärkeitä aiheineen - sitä minun oikeaa elämääni :) Vaikka kirjoitan yhä myös sairauteen liittyviä postauksia, ovat ne kirjoitettu lähinnä vertaistukimielessä, sillä enää en niitä oman mieleni keventämiseksi kaipaa. Mutta molemmat ovat minulle aiheina tärkeitä, joten aion molemmista jatkossakin kirjoittaa - omasta elämästni tällä hetkellä vain ehkäpä hieman useammin :)

      Ihanaa ja syysaurinkoista loppuviikkoa sinulle! :)

      Poista
  4. Voi että! Isosti Onnea Isolle pienelle Justukselle - 8 kk, reilut 8 kg, ja pian myös 80 cm...! :)

    Hampaita pukkaa, kohta jo kävellään, ja sananalkusiakin tapaillaan! Varmasti ihana tunne kun "äititi" komeilee siellä kärkisanojen kaartissa! Huimaavaa kehitystä!! Kiva kun kirjoitit pitkästä aikaa ihan Justuksenkin omia kuulumisia.

    Aivan kerrassaan hurmaavia kuvia minimiehestänne! Justus on kyllä niin hymyileväisen ja iloisen näköinen poika, että sulattaa ihan vissisti sydämen kuin sydämen! ♥ Ja ne pienet kiukkupuuskat; tätyyhän sitä luonnettakin löytyä! ;)

    Blogisi on ihanan monipuolinen Laura! Tulee niin hyvä mieli tätä lueskellessa ja tajutessa kuinka normaalia elämäsi vihdoin alkaa olla!

    Ahkeraa ja aurinkoista viikon puoliväliä Sinulle, Ihana!

    ♥♥♥


    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Justus-herra kiittää ja kumartaa! :) Hih, voisin kirjoitella Justuksesta varmasti aivan loputtomiin, mutta täytyy hieman yrittää hillitä itseäni ;) On vaan niin ihmeellistäs eurata toisen kehitystä, sillä en ole koskaan aiemmin tällaista kokenut! Siksi toisen ihastelu on ihan loputonta :)

      On kyllä ihan ihmeellistä ajatella, kuinka paljon rikkaammaksi oma elämä on muuttunut :) Vilskettä riittää, mutta niinhän sitä kuuluukin olla!

      Kiitos rakas Andrea, nauti näistä aurinkoisista syyspäivistä ja pidä huolta itsestäsi♥

      Poista
  5. Voi toista kun on niin suloinen, ihania kuvia! Mulle iskee pian vauvakuume kun lueskelen teidän juttuja.. Ja kiva kuulla Justuksen kehittymisestäkin/lukea postauksia jotka on omistettu vain Justukselle! Paljon nimppari- ja 8kk-synttärionnea pojalle! :)

    Ootko muuten miettiny joskus tekeväsi videopostausta? Tuli vaan mieleen, et ois tosi kiva kuunnellakin suo tai vaikka nähdä Justuskin videolla ;) Ymmärrän, jos et halua tehdä, kunhan heitin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Justus kiittelee onnitteluista :) Heh, itse taas pidän Justusta jo niin isona poikana, mutta voi että, kun Justuksen serkkupoikaa katsellessa iskee melkoinen vauvakuume! :) Mutta kyllä tuo oma Justus vaan on niin paras ♥

      Olen kyllä usein miettinyt videopostauksen tekemistä ja kovasti haluaisinkin sellaisen tehdä! Joskus lupasinkin jo tekeväni sellaisen, mutta olisi vain mukava saada hieman parempi kamera ensin käyttöön! Mutta ehkäpä vielä joskus? :)

      Poista
  6. Hei ystäväinen :)!

    Ihanaa lukea Justuksen kuulumisista ja kehityksestä ja paljon onnea Pikkumiehelle!

    Haluan myös sanoa, että minusta on hirmu mukavaa kun käsittelet tässä blogissasi niin laajasti erilaisia teemoja ja kerrot aivan ihanalla tavalla arjestanne ja siihen sisältyvistä hetkistä sekä jaat ajatuksiasi niin elämään kuin toipumiseenkin liittyen <3!

    Kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa sinäkin ystäväiseni ♥ Justus kiittää kovasti! Mietinkin tuossa juuri, että olisi niin mahtavaa päästä joskus taas treffaamaan sinua yhdessä Justuksen kanssa, niin pääsisi poika esittelemään taitojaan ihan livenä ;)

      Kiitos itsellesi May ihanasta palautteesta :) Itse nautin siitä että saan kirjoittaa vapaasti eri aiheista ilman, että kirjoittaisin jostain hyvin rajatusti. Nautin siitä, kun saan kirjoittaa juurikin niistä asioista, mitkä ovat minulle todella tärkeitä! :)

      Ihania alkusyksyn päiviä sinulle ja jaksamista uudistuneeseen arkeesi! ♥

      Poista

Otan ilolla vastaan teiltä kommentteja: niiden avulla voimme vaihtaa ajatuksia sekä antaa vertaistukea toisillemme :)