keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Kuulumisia!

Heippa - ihan älyttömän pitkästä aikaa! Olin kovin otettu, kun muutama vanha lukija toivoi, että kävisin täällä vielä kertomassa hieman kuulumisiani :) Kovasti ovat sormet syyhynneet muutenkin päästä kirjoittamaan ja jokunen kuukausi sitten loin uuden blogipohjankin, mutta sitten aikavaras laittoi taas sormensa peliin ja muutti tämän mahdottomaksi. Mutta toisaalta - kyllä aikaa aina pienelle kuulumispostaukselle luulisi löytyvän. Joten tässä sitä nyt sitten kirjoitellaan :) Eli - mitä minulle kuuluu? Hyvää, kiitos! Oikeastaan kovin tavallista, jos miettii, millaista arki tavallisesti ihmisillä on. Toisaalta taas mahtavaa, sillä minulle se tavallinen arki on edelleenkin välillä ihan uskomaton asia edellisvuodet huomioiden. Meidän perheemme arki koostuu aika lailla samoista asioista kuin tuolloin, kuin viimeisimmän postaukseni kirjoitin. Justus aloitti hoidon marraskuussa, jolloin Jarno palasi jälleen töihin. Tuosta vasta alkoikin sitten meidän perheemme arkipuurtaminen, kun aloimme sumplaamaan yhteen kolmen ihmisen aikatauluja - kaksi vuorotyötä tekevää vanhempaa sekä pikkumies, jota hakee vanhempien lisäksi hoidosta milloin mummot, milloin papat. Mutta ihmeellisesti olemme selvinneet, vaikka kalenteri näyttääkin välillä aikataulutetulta sotasuunnitelmalta :D


Viimeisimpiin kuukausiin on mahtunut lähinnä töitä, mutta myös paljon kaikkia isoja, pieniä juttuja, jotka ovat kummasti auttaneet jaksamaan ja oikeasti nauttimaan elämästä töiden ohella. Vakituisen työpaikan saaminen, Justuksen ensimmäinen joulu, Justuksen 1-vuotissynttärit, siskonpojan syntyminen kaksi päivää Justuksen synttäreiden jälkeen sekä tuon ihanan pikkumiehen saaminen kummipojaksi ovat niitä ikimuistoisimpia asioita  Viime viikonloppuna pääsin minäkin juhlimaan ensimmäistä kertaa sitten viime marraskuun, kun juhlimme Jarnon kolmikymppisiä teemalla Last Party Before Thirty. Arjessa taasen voimavaroja antavat lounashetket ystävien kanssa tai rauhallinen, omassa seurassa vietetty kahvilahetki ennen työpäivän alkamista sekä ennen kaikkea oman pikku perheemme kesken vietetyt koti-illat. Kun herätyskello on soittanut läpi talven viiden aikoihin töihin - tai joinakin aamuina jopa aiemmin - on virtaa täytynyt hakea  kaikista asioista, jotka sitä vaan antavat! Mahtavana apuna ovat lisäksi tietenkin olleet omat sekä Jarnon vanhemmat, jotka ovat mahdollistaneet myös vanhempien pikku irtiotot sekä työaikojen päällekkäisyyksistä selviämisen.


Mitäpä sitten Justukselle kuuluu? Justukselle kuuluu hyvää - varsin vauhdikasta elämää! Justus on aikamoinen vauhtiveikko, joka rakastaa kiipeilyä :) Silmät saisivat olla selässäkin, kun Justus on lempipuuhissaan eli kiipeilemässä keittiönpöydälle, syöttötuoliinsa tai tietokoneelle... Ja voi sitä vauhtia, kun mies spurttaa ulko-oven avautuessa vapauteen! Monta kertaa on tämän äidin sydän jättänyt lyönnin välistä, kun pikkumies on vauhdikkaimmillaan :D Mutta on se niin ihmeellistä se lapsen kasvun seuraaminen  Ja se ymmärrys, mikä kehittyy aina vaan! Onko mitään niin hyvää fiilistä, kun sanoo Justukselle, että tule antamaan äiskälle hali ja toineen tulee halaamaan? Tai kun sanoo, että menehän katsomaan, tuleeko iskä jo kotiin, ja poika juoksee oman huoneensa sohvalle ja vetää sälekaihtimen ylös? Ei, ei sellaista taida olla. Toki vastapainona ovat hetket, kun poika järjestelee roskiksen sisällön ympäriinsä tai laittaa keittiön kaappien sisällön uuteen uskoon - eli aina ei ole tämänkään äidin hymy kovin herkässä ;) Mutta kyllä ne hyvät hetket päihittää ne huonot ihan sata-nolla!


Ja mitä omaan vointiini tulee, on se hyvä. Ensimmäistä kertaa yli viiteen vuoteen olen vapaa hoitokontakteista. Viimeinen käyntini polilla sairaanhoitajani sekä lääkärini luona on jo takana päin. Maaliskuun puolen välin paikkeilla sanoin hyvästit monta vuotta jatkuneelle hoitokontaktilleni, hoitajalleni, joka on auttanut minua läpi nämä vuodet. Olisin sanaut jatkaa vielä satunnaisten käyntien merkeissä tai jopa harkita psykoterapiaa. Koin kuitenkin, että olisi minun aikani jättää tämä asia jo selvästi taka-alalle elämässäni. Minä pärjään yksin. Minä pärjään perheeni tuella. Ja oikeastaan kysymys ei ole siitä, että tarvitsisi edes pohtia pärjäämistäni, sillä minä voin hyvin - ihan oikeasti. Parantumiseni on ainoastaan vahvistunut. Olen ollut niin täysillä kiinni elävässä elämässäni, ettei syömishäiriölle ole ollut minkäänlaista jalansijaa elämässäni. Se ei ole enää tervetullut takaisin. Jos ennen elämäni oli pelkkää syömishäiriötä, on se nyt niin paljon muuta. Päärooleissa näyttelevät elämäni miehet, työ, ystävät, perhe, harrastukset.... Paljon on haaveita tulevaisuutta ajatellen, asioita joista nautin tässä hetkessä, mutta myös ihania asioita, jotka ilahduttavat jo ihan lähitulevaisuudessa :) Kolme ihanaa kesälomaviikkoani, rakkaan ystäväni häät toukokuussa, veljeni häät syksymmällä - ihan mahtavia juttuja siis! 




Tietenkään aina elämä ei ole ruusuilla tanssimista - ei todellakaan. Syksyllä satutin töissä selkäni ja piinaava selkäkipu vaivasikin minua pitkään, myös rannekivut ovat olleet vaivanani aivan liian usein. Joskus olen niin väsynyt, että tunnen itseni unissakävelijäksi ja ihmettelen miten edes selviydyn työpäivistäni. Mutta aika ajoin tekee myös hyvää laittaa omassa mielessä asioita oikeisiin mittasuhteisiin ja ajatella, kuinka hyvin asiat ovat entiseen verrattuna. Aina eivät asiat meinaa sujua ja pienetkin vastoinkäymiset kasvavat järkälemäiseksi omassa mielessä, mutta todellisuudessa ne ovat pieniä murheita ne. Oikeastaan pitäisi olla onnellinen niistä murheista, jotka ovat osa tätä minun nykyistä elämääni - tätä varsin tavallista, mutta samalla niin hyvää elämääni :)

Siinä kuulumisiani lyhykäisyydessään :) Mitäpä teille kuuluu? 

<3: Laura 

20 kommenttia:

  1. Hei, todella ihana kuulla susta pitkästä aikaa!:) Niin kiva lukea sun terveestä normaalista, tosin kiireisestä elämästä. Oon jotenkin niin käsittämättömän iloinen sun puolesta että sulla on kaikki niin hyvin ja hoitokontaktitkin on lopetettu ja elämä rullaa omalla painollaan:)

    Justuskin on kasvanut ihan hurjasti ja osaa jo hirveästi kaikkea! Ihana kuuloinen poika kyllä :)

    Olisi kyllä kiva lukea näitä kuulumispostauksia aina välillä, silloin kun tulee sellainen rako, että ehdit sellaista väsäämään :)

    Hyvää kevättä sulle ja koko perheelle! :)

    VastaaPoista
  2. Olipa ihana lukea kuulumisistanne ja vielä erityisesti, koska teillä menee niin mukavasti! Olen iloinen puolestanne!

    Itsellenikin kuuluu monin tavoin oikein hyvää, vaikka en kiireiltäni ole ehtinyt/ saanut aikaiseksi blogata. Ehkä sitten joskus, kun taas tasoittuu.

    Vastakin olisi mukava lukea edes aika ajoin kuulumisianne. Kaikkea hyvää teille edelleen ja nautitaan keväästä! :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos kuulumisistasi! Hyvää kevättä!

    VastaaPoista
  4. Voi että, niin ihana kuulla taas pitkästä aikaa kuulumisia! Just viime viikolla eksyin blogiisi ja mietin, että mitähän sulle mahtaa kuulua ja toivottavasti kaikki on hyvin :) Ja siltähän se kuulostaakin, kiireiseltä perheen arjelta!

    Justuksestakin on tullut niin iso poika ja komistuu vaan kasvaessaan! Voi kun vaan olisi 25 vuotta vanhempi ;)

    Ihanaa kevättä koko perheelle ja muistakaa välillä rentoutua! <3 ja jos aikataulut yhtään sallii niin tule ihmeessä kertomaan kuulumisiasi. Se on vaan niin jännää vaikka en sua tunne niin silti sitä silloin tällöin miettii, että mitä sulle kuuluu. :)

    VastaaPoista
  5. Hei Ihana, Kaunis, aina yhtä Valoisa Laura!

    Kylläpä oli uskomattoman ihanaa saada lukea taas kuulumisiasi täälläkin!

    Teillä se perhe-elämä näyttää rullaavan varsin mallikkaasti, vaikkakin kalenteri on välillä yhtä kaaosta... mutta pääpiirteittäin kuitenkin iloista ja onnellista sellaista! :) Justus se vain kasvaa ja komistuu, ja siniset on simmut edelleen - vaan tokkopa ne enää väriä vaihtavatkaan... ?!

    Kaikista ihaninta on kuitenkin kuulla, että itse voit nyt niin hyvin, että olet voinut jättää hyvästit jopa pitkäaikaisille hoito-kontakteillesi! Sillä, kun itse olet nyt terve ei mikään maallinen murhe Sinua enää lannista - elämä on taas merkityksellistä ja onnellista! Sinulla on elämäsi miehet, perhe, ystävät, työ - kaikki mitä hyvältä elämältä toivoa saattaa! Voi että - olen niin onnellinen puolestasi!

    Jos suinkaan kiireiltäsi ehdit, niin tällaiset kuulumis-postaukset - ihan vaan silloin tällöin harvakseltaan omien fiilistesi ja aikataulujesi mukaan - olisivat kyllä ihan parhautta!

    ♥ Ihanaa kevättä Sinulle ja perheellesi Laura! ♥

    VastaaPoista
  6. Mukava kuulla tuoreimpia kuulumisiasi! :) Ihanaa, että syömishäiriö on taakse jäänyttä elämää ja muut asiat ovat saaneet tilaa elämässäsi. Vaikka vuorotyö tuntuu välillä raskaalta, on mahtava kuulla, että ammennat voimasi kaikista sinulle rakkaista asioista ja vuosien vaikeudet ovat lopullisesti takana. Olen ihan hirmuisen iloinen puolestasi! <3

    VastaaPoista
  7. Oli tosi kiva nähdä, että sulta oli tullut postaus ja vielä ihanampaa lukea et menee hyvin! Kommentin oli vaan tarkotus kertoa, että sun kuulumisista edelleen mielenkiintoista kuulla, vaikka välissä kuluisikin pitkä aika. :)

    VastaaPoista
  8. Ihanaa Laura! Mahtavaa kuulla kuulumisiasi ja huomata, että arki rullaa ja elämä maistuu. Olet rakentanut arkesi pala palalta ja nyt palapeli näyttää olevan valmis. Pikkumieskin sen kun kasvaa, lapsista ajan kulumisen huomaa ja itsehän sitä ei vanhene ollenkaan. ;)
    Paljon tsemppiä ja iloa koko perheesi elämään! <3

    VastaaPoista
  9. Aivan ihana kuulla sun kuulumisia, varsinkin kun ne on hyviä! Kun bloglovinista näin, että olit postannut, niin mun silmät muttui varmaan sydämenmuotoisiksi lampuiksi <3 Aivan mahtavaa, ja ihanaa kevättä sulle ja sun ukoille!

    VastaaPoista
  10. Ihanaa kuulla kuulumisiasi, ja vielä kun ne ovat näin hyviä ja elämänmakuisia!
    Tuntuu suunnattoman hyvältä lukea, kuinka olet löytänyt sen normaalin, mutta kuitenkin antoisan arjen perheesi kanssa! Kaikkine perhe-elämän tapahtumineen, iloineen ja pienine suruineen kuulostaa todella ihanalta. :)
    Jaksamisia sinulle Laura ja terveiset myös koko perheelle! :)

    VastaaPoista
  11. Aivan ihana kuulla että Sinulle kuuluu hyvää! Kaikkea hyvää teidän perheelle (:

    VastaaPoista
  12. Oli todella kiva lukea sun kuulumisia, oonkin miettinyt useaampaan otteeseen, että mitä sulle & sun perheelle kuuluu. Mutta hei, mahtava kuulla, että kaikki on hyvin! :) hyvät kesänodotukset koko perheelle!<3

    VastaaPoista
  13. Ihanaa että kirjoitit !!!

    VastaaPoista
  14. Kiitos kun kirjoitit, olen niin monta kertaa käynyt toiveikkaasti kurkkaamassa, josko blogi olisi päivittynyt :) jos jossain vaiheessa ehdit ja jaksat aloittaa uuden blogin, niin sekin ilahduttaisi kovasti :) Kaikkea hyvää! <3

    VastaaPoista
  15. Hei Laura! Oli todella ihana yllätys avata blogisi ja huomata, että siellä oli uusi postaus!! Illan paras piristys!

    Ja vielä ihanampaa on se, että sinulle kuuluu hyvää. Oli tosi mahtavaa kuulla, että mitä sinulle kuuluu. Onhan se paljon mietityttänyt, mutta vain positiivisessa mielessä.

    Justuksestahan kasvaa ihan mieletön komistus! Mutta ei ole ihme, kun on noin upeat vanhemmat;)

    Mulle kuuluu nyt hyvää. Itsekin joskus hämmästelen, että miten paljon olen mennyt eteenpäin. Painon olen nyt saanut normaaliin ja koko ajan elämä tuntuu paremmalta, vaikka vaikeitakin päiviä on.

    Tauon aikana olen lukenut blogiasi ja saanut siitä paljon voimaa. Kiitos siitä, että jätit sen näkyviin!

    Sulla on selkeästi alkanut se tavallinen elämä. Ja se on hienoa! Pienet arjen asiat tuovat niin paljon onnea. Ja toivon sinulle paljon onnea jatkoonkin. Olisi silloin tällöin mukava lukea kuulumisiasi, kun ehdit kirjoittaa.

    Halaus, olet Laura upea nainen!<3

    VastaaPoista
  16. Heippa te kaikki! :) Kiitos teistä jokaiselle ihanista kommenteistanne <3 Olipa taas hauskaa päästä pitkästä aikaa lukemaan kommentteja - samalla halu kirjoittaa sen kun lisääntyi vaan ;) Voisin yrittää silloin tällöin kuulumisia päivittää, ja kommentteihinkin yritän jokaiselle entiseen tapaan erikseen vastata heti kunhan vaan ennätän! :)

    VastaaPoista
  17. Kuinka usein oon pyörähtänyt täällä ja toivonut että joku pieni tiedonmurunen tämän päivän kuulumisista tulisi vastaan... ja mikä ihana yllätys täällä olikaan!! :') Vaikka et tunne minua ja vaikka en tunne oikeasti sinua, niin tämä blogi on vaikuttanut niin paljon elämään, että yhäkin täytyy käydä vähän kurkkimassa ja lueskelemassa epäsäännöllisen säännölisesti.
    Kiitos siis uskomattoman paljon päivityksestäsi kuulumisineen ja kuvineen, sekä kaikkea hyvää sinun ja perheesi arkeen <3 Sinä ja elämäsi olette ainutkertaisen tärkeitä niin läheisillesi kuin myös yllättävän monelle tietokoneruudun toisella puolella :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi että, mukavaa kuulla päivityksen olleen mieluinen yllätys! :) Ja kiitos muutenkin ihanasta kommentista <3 Ihanaa kesän odottelua sinulle! Ehkäpä taas joku päivä tulen kuulumisia jälleen kirjoittamaan :)

      Poista
  18. Ihana kuulla kuulumisiasi! :)
    Tyhmimmistä tyhmin kysymys nro. 1!
    Eli mistä tietää, milloin paino on siinä hyvinvointipainossa? Miten sen tuntee? Ja mitenköhän sitä ruokamäärää täytyy sitten vähentää?
    Olen aika hukassa...

    VastaaPoista
  19. Ihana yllätys että olet päivittänyt kuulumisiasi! :) Olen usein palannut blogiisi tarkastelemaan ruokapäiväkirjoja ym ja miettinyt mitä sinulle nykyään kuuluu :)

    Pakko sano, että kun aloin lukemaan blogiasi niin olin aivan sairauden vietävissä, mutta paraneminen oli hitaasti lähtenyt käyntiin. Nyt on ihana sanoa, että olen enemmän terve kuin sairas :)! Sain liikuntaharrastukseni juuri takaisin ja ruokailu ovat vapaampia ja normaalimpia kuin koskaan ja tiedän että terveys on aivan nurkan takana :) Kovan työn sinäkin kävit läpi, hoitokontakteista luopuminen oli varmasti helpottavaa!

    Ihanaa jatkoa sinulle ja perheellesi!

    VastaaPoista

Otan ilolla vastaan teiltä kommentteja: niiden avulla voimme vaihtaa ajatuksia sekä antaa vertaistukea toisillemme :)