sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Riihimäki Rock - perjantain fiilistelyjä

Sitten viikonlopun fiiliksiin perjantain festaritunnelmien myötä:) Riihimäki Rock järjestettiin jo kuudetta kertaa, mutta itse pääsin vasta ensimmäistä kertaa nauttimaan kunnolla festaritunnelmista ja artistitarjonnasta. Ensimmäisenä vuonna kävimme tyttöjen kanssa ottamassa ilon irti jatkojen merkeissä Seurahuoneella Olavi Uusivirran keikalla, ja neljä vuotta sitten käväisin yhtenä festaripäivänä ihan paikan päällä - tosin silloin tunnelmaa latisti sade ja pahasti päällä ollut sairaus. Nyt kuitenkin tilasin jo ennakkoon lipun itselleni ja sovin vanhempieni kanssa Justuksen hoidosta - tänä vuonna minua ei tulisi mikään pitämään festareilta pois ;)


Aamuisen pikkupiknikin jälkeen suuntasimme kotiin laittamaan Justuksen yökylätavarat kasaan, veimme pojan mummolaan ja haimme Jarnon ystävän rautatieasemalta kyytiin:) Saimme kotoa vielä kyydin Jarnon veljeltä ja serkulta Jarnon isän luo, astetta lähemmäs festarialuetta. Oli mukava istuskella siellä hetki rauhassa auringosta nauttien. Itse olin varautunut yhdellä, todella pikapikaa kaupasta valitulla kesäjuomalla, muumilimsan makuisella yksilöllä :)

Hetken aloiteltuamme Jarnon isällä, lähdimme kävelemään festarialuetta eli Riihimäen Lasimuseon aluetta kohti. Aluksi olimme vain kolmistaan liikenteessä, mutta koska kyse on näinkin pienestä kaupungista ja tällaisissa tapahtumissa tuntuu olevan aina koko kaupunki paikalla, saimme kyllä pian joukkoomme muutakin seuraa :) Ilta alkoikin sitten musiikin osalta melko heti Stigin esityksellä, Esitys jäi tosin hieman laimeaksi - lähinnä varmasti yleisön vuoksi. Porukkaa ei ollut vielä näin alkuillasta saapunut kovinkaan paljon paikalle, eikä yleisö oikein jaksanut lähteä mukaan fiilikseen. Noh, meidän porukalla ainakin oli hauskaa - siitä pitää jo yksistään huolen Jarno ja hänen tanssi-intonsa :D


Minusta on aina melkeimpä mukavaa keikalla kuin keikalla, jossa esitetään itselle tuttuja biisejä. Silloin pääsee kunnolla tunnelmaan lauleskellen itse mukana - ja osaamalla oikeasti sanoista ehkä yhden sieltä, toisen täältä :D

Stigin jälkeen esiintyi Cheek, jonka keikka oli ehdottomasti yksi illan suosituimmista, mikä näkyi väkimääränä ja loistavana tunnelmana. Myös Jarnon serkku oli tullut lastensa kanssa keikkaa kuuntelemaan, sillä Cheek selvästi miellytti varsin hyvin myös perheen pienimpiä :) Keikka kävi samalla Jarnolle hyvänä kuntokuurina, kun lapset vaativat päästä milloin hartioille, milloin hyppyytettäväksi, jotta näkisivät paremmin - eikä kuumana porottava aurinko varmasti urakkaa ainakaan helpottanut! ;)


Cheeken keikan aikana fiilikset oli ihan parhaita ja tunnelma kaiken kaikkiaan ihan huipussaan!  Meistä otetut kuvat ovat aina tätä luokkaa, sillä eräs yksilö ei osaa pysyä paikallaa eikä varsinkaan halua olla kuvissa tosissaan :D Mutta toisaalta, nämä kuvat kertovat fiiliksistämme enemmän kuin tuhat sanaa :)

En voinut olla miettimättä keikan aikana kerran jos toisenkin sitä, kuinka mahtavaa elämä onkaan viime vuosiin verrattuna. Nyt tuntui siltä, että olisin jaksanut vaikka kuinka fiilistellä bändejä ja olla menossa mukana, keskittyen hetkeen ihan täysillä ja mikä parasta - olla kuten kaikki muutkin! :) Varmasti Jarnostakin on hieman erilaista olla minun kanssani liikenteessä, kun ei tarvitse olla koko ajan huolehtimassa ruokailuistani tai jaksamisestani. Ensimmäistä kertaa aikoihin en kokenut olevani hankala riippakivi, vaan aivan tasavertainen muuhun porukkaan nähden. Aivan ihana tunne :)


Itse olen nähnyt Cheeken useasti livenä - olemmepa olleet tyttöjen kanssa aikanaan Herrasmieslligan levyjulkkareissakin Lahden jo edesmenneessä Divassa :D Silloin tuli ihan kunnolla intoiltua kyseistä poppoota ilmeisesti, sillä heidän levynsäkin löytyy minulta jostain kaappien kätköstä. Niin ja unohtamatta tietenkään sitä tosiasiaa, että kävimme ystäväni kanssa Lahdessa Cheeken kanssa samalla salillakin ;)

Heh, eipä minusta ole kyllä enää näin vanhalla iällä ketään artistia fanittamaan - ja nuorempanakin fanitukseni kohdistui aina urheilijoihin - mutta tämän genren musiikista aina nauttivana, en voinut olla keikasta pitämättä. Ja koska esiintyjänä Cheek on minusta oikeasti todella hyvä ja sympaattinen, niin uskon myös sellaisten, jotka eivät artistin musiikista muuten välittäisikään, nauttineen keikan tunnelmasta. Illan kohokohta ehdottomasti siis :)


Ja tottakai festarimeininkeihin kuuluu kunnon festariruoka ;) Itse olen rakastanut voissa paistettuja muikkuja siitä lähtien, kun pappa opetti minut niitä pienenä syömään. Nyt olen saanut myös Jarnon tykästymään niihin ja ohittamaan herran ennakkoluulot kyseistä kalaherkkua kohtaan. Eli kunnon festariruokaa muikkujen ja nuudeliwokin muodossa!

Ja kun minusta on kyse, niin minä keskityin metrilakuihin muiden nauttiessa mieluummin anniskelualeen antimista :) Vaikka periaatteessa minuakaan ei olisi mikään estänyt ostamasta myös juomapuolta kyseseltä alueelta, eivätkä energiapitoiset juomatkaan ole mikään ongelma enää, niin tyydyin ennemminkin limsa- sekä karkkipuoleen. En vain yksinkertaisesti enää kaipaa sellaista! Minulle riittää hauskanpitoon se, että saan nauttia kaikesta hyvävointisena ja jaksavaisena, enkä nälkäisenä ja kylmissäni :)


Illan toiseksi viimeisenä esiintyi Apulanta. Apulantaa ennen lavalle astui Haloo Helsinki, mitä itse olin Cheeken lisäksi eniten odottanut. Olinkin hieman pettynyt ja harmistunut, kun toiset halusivat pitää pientä taukoa ja viettää aikaa myös toisaalla, kuin lavan edessä. Noh, hauskanpito jatkui kuitenkin lavan edessä sitten Apulantaa kuuntelemalla :) Sitä ennen taasen Esko Eerikäinen ja hänen todella itseään toistavat ja hieman kököt välispiikit :D

Apulanta saapui Riihimäelle suoraan Rock The Beach - festareilta, mikä ehkä näkyi hieman jokseenkin vaisussa keikka-aloituksessa. Meno onneksi parantui loppua kohden ja kyllähän Apulantaa oli mukava päästä livenä kuuntelemaan usean vuoden tauon jälkeen :) Itse olen Apulantaa päässyt kuuntelemaan Aitoon Kirkkareilla, joissa heillä on yleensä ollut tapana päättää festarit. En tiedä jatkuuko perinne yhä, mutta ainaikin niinä kuutena vuotena, kun itse olen Kirkkareille päässyt osallistumaan, on kyseinen bändi osallistunut Kirkastusjuhlille.

Apulannan keikan jälkeen siirryimme jälleen hieman syrjemmälle lavan edestä, sillä kyseinen bändi oli viimeinen, jonka keikalla halusimme olla paikalla. Ja täytyihän sitä säästellä voimia vielä seuraavallekin päivälle ;) Hetken siis vielä viihdyimme festarialueella tuttuja moikkaillen ja illasta nauttien :)

Viimeisen esiintyjän eli Michael Monroen vielä soidessa tausatlla, aloimme suunnitella kotiinlähtöä. Päätimme käyttää harvinaislaatuisen kahdenkeskisen aikamme Jarnon kanssa hyväksi, joten sanottuamme heipat ystävillemme, lähdimme talsimaan kotia kohti. Yöllä kotiin käveleminen rauhassa kahdestaan oli ihan parasta ja kaivattua "saunanlaudeaikaa" eli aikaa jutella kahdestaan kaikesta maan ja taivaan välillä :) Nimi juontaa juurensa siitä, että yleensä ihmisillä on aikaa saunassa rauhoittua ja jutella rauhassa kaikista mielen päällä olevista asioista - ainakin minun teoriani mukaan :) 

Matka olikin ihan paras, vaikka vilu alkoi jo olla ja askel painaa. Pari kilometria käveltyämme oli pieni paussi tarpeen ja istuskelimme tovin penkillä. Matkan jatkaminen olikin sitten täyttä tuskaa sen jälkeen ja loppumatka tuntui kestävän pienen ikuisuuden molempien vannoen samalla, että seuraavana päivä otetaan taatusti taksi :D Koska Suomen kesäyöt kuumista päivistä huolimatta ovat aina todella vilpoisia, aloin olla kieltämättä ihan kylmissäni kotipihaan saavuttuamme ja kurkussa oleili kunnon piikikäs kaktus. Mahtava ilta sekä postilaatikosta löytynyt ihana käsinkirjoitettu kirje kuitenkin lämmittivät sen verran mieltä, ettei nukkumaan voinut mennä orastavasta flunssasta huolimatta huonolla mielin. Kiitos siis ystävälle kirjeestä, siihen oli ihanaa päättää onnistunut ilta 

Toivottavasti teidän muidenkin viikonloppunne ovat sujuneet kivoissa merkeissä! Onko siellä muita kesäisistä festaritunnelmista tänä viikonloppuna nauttineita? :)

<3: Laura

lauantai 29. kesäkuuta 2013

Piknikhetki rannalla

Eilinen alkoikin meidän perheessämme spontaanilla piknikreissulla, kun Jarno sai kaveriltaan viestin, että haluaisimmeko liittyä heidän seuraansa rannalle pienen piknikin merkeissä. Ajattelimme, että kuulostaisi kyllä hyvältä, joten laitoimme itsemme valmiiksi ja olimme jo viidessä minuutissa matkassa - ehtisimme viettämään siis vielä yhdessä mukavan aamupäivän ennen Justuksen mummolaan viemistä sekä festarialueelle suuntaamista. Mukava aloitus viikonlopulle sekä Jarnon lomalle siis :)


Meitä odottelivat rannan tuntumassa Justuksen kaveri vanhempineen, joten pojat pääsivät jälleen heti moikkaamaan toisiaan - toisin sanoen hosumaan toisiaan kasvoihin :D Emme löytäneet äkkiseltään mitään kivaa piknikevästä meiltä kotoa matkaamme, mutta ystävillämme oli mukana kesäisiä makuja herneiden, mansikoiden ja kirsikoiden muodossa :)


Riihimäellä ei tosiaan ole vettä juuri lainkaan, mutta hieman syrjemmälle ajaessa tulevat pienimuotoiset järvimaisemat vastaan. Hirvijärven alue on itselleni tuttu lapsuudesta seurakunnan tyttöleirien myötä, mutta tällä kyseisellä, saman järven pikkuisella hiekkarannalla taisin käydä vasta lukioaikana ensimmäisen kerran, kun ystäväni minut siihen tutustuttivat. Monelle riihimäkeläiselle ranta on varmaan tuttu jo lapsuudesta, mutta meidän perheessämme ei varmasti edes tiedetty vielä silloin rannan olemassaolosta - täältäpäin kun emme ole kotoisin. Kyseiselle rannalle on kuitenkin sitten lukioaikoina tullut tehtyä pyöräreissuja sekä ajeltu autollakin aurinkoa ottamaan. Rannan vieressä on kallio, jossa on myöskin hyvä nauttia aurinkoisesta säästä :)

Itse olen ollut todella varovainen Justuksen ja auringon suhteen, eikä poika juuri ole auringossa oleillutkaan. Olen aina peitellyt pojan vaatteilla tai rattaissa kevyellä peitolla, mutta nyt uskaltauduimme olemaan hetken auringossa myös Justuksen kanssa, sillä aurinko ei vielä porottanut kuumasti eikä aivan täydeltä taivaalta. Tässä kuvassa vauhtiveikolta on lippis tippunut päästä, mutta muuten lakki pysyi visusti päätä suojaamassa ja uudet aurinkolasit nenällä :)

Eikö olekin herra varsin tyylikäs uusissa laseissaan? ;) Aiemmin ostin justukselle lasit ilman takaremmiä, sillä silloin en sellaisia löytänyt, mutta nyt alennusmyynneistä nappasin vielä takaremmillä varustetut lasitkin mukaani siinä toivossa, että ne eivät tarttusi heti pikkukätösiin ottaen niitä nenältä pois.

Tällaisissa tunnelmissa vietimme siis perjantaisen aamupäivän :) Seuraavalla kerralla täytyy lähteä porukalla ehdottomasti hieman pidemmäksikin aikaa ja varata ihan kunnon piknikeväät mukaan ja vaikka grillata nuotiopaikalla makkaraa :) Vaikka paikka onkin automatkan päässä, on matka sen verran lyhyt, että pienellä vaivalla pystyy mukavasti irtautumaan kotiympyröistä ja saamaan hieman erilaisia maisemia ympärilleen. Saisikohan jostain ostettua lisää keäspäiviä ennen töideni alkua, että saisin mahdutettua lomasuunnitelmiimme vielä lisääkin tällaisia kesähetkiä ihan omissa kotimaisemissa? ;)

<3: Laura

perjantai 28. kesäkuuta 2013

Hiki virtaa ja juttu luistaa :)

Seuraavaksi hyppy maanantaille, jolloin saimme Justuksen kanssa vuorostaan Hämeenlinnan suunnalta vieraan :) Päivä oli aivan mahdottoman ihana aurinkoisine ilmoineen ja lämpöaaltoineen eli sää todellakin helli meitä tuolloin - kuten se on tehnyt melkeimpä viikon jokaisena päivänä :) Kuuma oli jo ensi metreillä ja kasvot punoittivat kuumuuttan, mutta niin ne vain tekivät päivästä entistä hauskemman - en vain psyty kyllästymään hellepäiviin! Kotoa lähtö minulla ja Justuksella oli tosin sangen dramaattinen, kun jouduin sen ikuisen dilemman eteen, kun vaatekaappi pursuaa vaatteita, mutta siltikään mitään päällepantavaa ei ole :D Pienestä naisellisesta draamasta huolimatta pääsimme kuitenkin liikenteeseen ja kiitos Vr:n myöhästelyiden, ehdimme jopa ihanaa vierastamme vastaan ajoissa! :)

Ihastuttava Nora reissasi meitä Riihimäelle moikkaamaan ja useampi tunti kului kuin siivillä kuulumisia päiviteltäessä niin lounaan kuin kahvikupillisenkin ääressä :) Olemme viimeksi nähneet viime syksynä, joten juteltavaa kyllä riitti! Vaikka olenkin iältäni tällainen täti-ihminen Noraan verrattuna, ei sellaisella ole mitään merkitystä silloin, kun ollaan juttujen ja ajatusten suhteen niin hyvin samalla aaltopituudella kuin vain mahdollista ;)

Ihan ensimmäisenä suuntasimme vasta avattuun Cafe Laureliin. Eli kyllä, olemme saaneet tänne pikkukaupunkiimme vihdoinkin uuden kahvilan! Itselleni Laurelin kahvila on tuttu Hämeenlinnasta, kun olemme siellä kyseisessä kahvilassa käyneet äitini kanssa silloin tällöin herkuttelemassa. Parhaiten liitän aina kyseisen kahvilan kolmen vuoden takaiseen synttäripäivääni ja käynnissä olleeseen osastojaksoon, kun sain päiväloman synttäreideni kunniaksi. Olin juuri varannut pikkuisen Juliuksen itselleni sen kasvattajalta ja käytinkin lomani kahvittelun lisäksi Juliuksen tavaroiden hankintaan :)

Muistan jopa syöneeni tuolloin omena-marenkileivoksen, mutta tällä kertaa päädyimme ottamaan aluksi kuitenkin saltaatit, sillä suolaisen nälkä vei voiton makeannälästä. Mutta varmasti palaan vielä kerran jos toisenkin kahvilaan myös makeaa puolta ihastelemaan, sillä tämän kahvilan tarjonta on mukavasti erilaista kuin muissa paikallisissa kahviloissa ja tuo siten hieman kaivattua vaihtelua :) Kaikissa kahviloissa on omat hyvät puolensa, mutta vaihteluhan tunnetusti virkistää aina. Tosin kun töihin palailen jo pian, taitavat minun kahvitteluni pudota melkoisen minimiin. Noh, nyt nautitaan näinä muutamina viikkoina sitten vielä senkin edestä ;)

Tarjolla oli myös kasvis-kanakeittoa, mutta päädyimme salaatteihin, sillä hiki virtasi jo ilman kuumaa keittoakin! 

Molemmat päädyimme lohisalaatteihin. Lohi maistuu aina ja salaatti oli ihan maukasta, mutta kyllä toisten vakkarikahviloiden suosikkini vievät tästä voiton. Ehkäpä perinteiset leivonnaiset ovat se tämän kahvilan pääasia ja parasta antia :)

Justus oli tuttuun tapaansa mukana ja aluksi herra tyytyikin tarkkailemaan tilannetta rattaista käsin. Pian olo siellä alkoi kuitenkin käydä tylsäksi ja siinä sitten taas istuimme sylikkäin, Justus viuhtoen samalla kovaan vauhtiin - milloin lensi haarukat ja milloin salaatit lattialle, mutta mitäpä pienistä :D

Olin ajatellut, että kupillinen kahvia ja jokin ihana leivos kahvilan hyvästä valikoimasta kelpaisi minulle paremmin kuin hyvin, mutta Justus oli asiasta hieman eri mieltä. Väsynyt pikkumies oli siis saatava untenmaille, joten päätimme lähteä pienelle nukutuskävelylle. Sinnikäs Justus oli taas tälläkin kertaa, eikä edes lenkki saanut toivottua vaikutusta aikaan.

 Vaikka kuinka poikaa väsytti ja silmät pyörivät päässä, oli meno jälleen varsin vauhdikasta :D Lopulta minun sinnikkyyteni päihitti pikkumiehen sinnikkyyden ja rattaiden edestakaisin veivaus sai pojan luovuttamaan ja silmät painumaan kiinni.

Kun "reitti oli selvä" eli Justus tukevasti untenmailla, siirryimme sisälle kahvilan puolelle. Eli vuorossa oli siis Feeniks Cafe herkkuineen :) Pidin tuttuun tapaani kunnon mainospuheen kahvilan ihanista italialaisista jätskeistä - niitä voittanutta kun ei vaan ole!

Tiramisukahvia...


...ja jätskiannos kera granatellan, tiramisun ja salmiakin :)


Jätskin sijaan Nora päätyi lopulta toiseen varsin kesäiseen vaihtoehtoon :)

Kun herkut oli tukevasti mahassa ja kahvit juotu, niin lähdimme hiljalleen kävelemään asemaa kohti. Olisin voinut kyllä pitää tyttösen itselläni vielä pidemmänkin aikaa, mutta minua ja Justusta odottivat nurkan takana jo arjen velvollisuudet ja kauppareissu.


Nora nappaili minusta ja pikkumiehestä vielä muutaman kuvan ennen kotiinlähtöään. Samalla ikuistimme päivän myös yhteisotoksen myötä, vaikkakin Justus yritti hosumisellaan kovasti saada kameran putoamaan rattaiden päältä ;) Ehkäpä tämä kuva kertookin parhaiten siitä, kuinka onnistunut päivämme oli - eli kiitos Noralle mahtavasta päivästä  Ehkäpä seuraavaksi, kun lomakiireet antavat periksi, hyppäämme me pojan kanssa pohjoisen junaan ja matkaamme vastavierailulle Hämeenlinnaan :)

Vaikka olisikin voinut kuvitella, että juhannusrientojen jälkeen olisi aika hengähtää, on kalenteri pursunnut merkintöjä viikon jokaisena päivänä. Tässä olisi siis vasta maanantain saldo, mutta samalla linjalla jatkoimme Justuksen kanssa myös tiistaina ja keskiviikkonakin. Kun illalla olen sänkyyn kaatunut, ei unta ole joutunut houkuttelemaan! Kaupunkiseikkailuiden jälkeen uurastus on jatkunut kotitöiden parissa milloin ulkona, milloin keittiössä ja milloin lattioita luututen. Mutta mikäs siinä, kun energiaa riittää! :) 

Sama meno ja meininki saa jatkoa tänään, kun otamme suunnaksi Riihimäki Rockin. Rockit alkavat tänään jo alkuillasta ja jatkuvat huomenna päivällä yömyöhäiseen saakka. Haloo Helsinki, Apulanta, Cheek, PMMP, JVG ja monet muut odottavat kuulijoitaan Riihimäen Lasimuseon alueella. Ilmakin on enemmän kuin loistavasti kohdillaan, joten eiköhän tästäkin ihan huippu viikonloppu tule! Toivottavasti teidänkin päivänne sujuvat mukavissa merkeissä eli kivaa, rentouttavaa, vauhdikasta ja iloista viikonloppua kaikille! :)

<3: Laura